Danske virksomheder hader HR Tech

2019-01-21 | Simon Dragsbæk

Det skriver Supana i deres blog indlæg, som er baseret på en undersøgelse hvor kun 24% vil gå ud og anbefale deres HR tech til andre

HR tech i et dårligt lys

Jeg forstår godt hvorfor at de danske virksomheder reagere, da det er det samme vi i introDus hører ude i marken.

Jeg ser nogle indlysende grunde til hvorfor det desværre er gået hen og blevet sådan eller længe har været sådan.

Der findes en tsunami af dårlige tech produkter i alle brancher og i HR er der en ekstra lang historie med dårlige tech produkter. Det var faktisk det der oprindeligt fik Anders og jeg til at gå ind i HR tech fordi vi ser en lang række folk der ikke formår at opfylde de ønsker deres kunder og branchen har.

Derudover er HR ikke det organ i mange virksomheder der bruger store summer på IT-systemer fordi det svært at se hvor meget det rykker på bund linjen. Dog tror jeg det er vigtigt at fastholder medarbejdere da vi alle ved at det typisk er den største udgift for næsten alle virksomheder.

Dette skal ændres

Vi arbejder hver dag på at forbedre denne lidt kedelig historie der er i HR tech, dette gør vi ved at lytte til dem med "behovende"; om du er kunde eller ej så lytter vi til folk der sidder med HR til dagligt.

Vi fokusere ikke på hvad vi synes kunne være fedt men hvad vores kunder og andre HR eksperter ser som problemløsende features.

Så skulle du sidde derude og mangle et HR system der løser en specifik onboarding eller general medarbejder lærende feature så giv os et ring så tager vi et online møde eller hvis i er i nærheden ruller vi gerne forbi og hører hvad præcis i kunne have brug for.

Hele artiklen er tilgængelig her: https://blog.supana.com/danske-virksomheder-hader-hr-tech/