Ugeposten har skrevet en artikel

2017-07-19 | Simon Dragsbæk

Vi har været på besøg hos ugeposten, da de gerne ville høre lidt mere om introDus og vores relativt hurtige rejse fra 2 medarbejdere

Vi har været på besøg hos ugeposten, da de gerne ville høre lidt mere om introDus og vores relativt hurtige rejse fra 2 medarbejdere til 9, på under 10 måneder. Vi talte om vigtigheden af preboarding og onboarding samt de menneskelige aspekter i at have fokus på samme. Der blev talt lidt om vores rejse og de forventninger og udsigter vi har til fremtiden. Du kan læse artiklen ved at klikke her: HER

Du kan også læse artiklen herunder: Af Jens Berg Thomsen ANSÆTTELSESPLATFORM

Det begyndte med, at Anders Thorup solgte dåsesodavand i Gilleleje. Nu har han sammen med en række andre stiftet virksomheden introDus, der har landet sin første kunde og nu gerne vil udvide kundekredsen med sin platform, der hjælper virksomheder og medarbejdere igennem nyansættelser. “Jeg har altid haft kommercielle roller i mit arbejdsliv, og jeg fandt ud af, at der var stor forskel på, om det var organisation A eller organisation B, jeg begyndte hos,” siger Anders Thorup. Derfor tog han kontakt til udvikler Simon Dragsbæk, og efter en gang fadøl i Grøften i Tivoli er de nu henholdsvis CEO og CTO i virksomheden IntroDus. Virksomheden leverer en platform, som kan sætte nye medarbejdere ind i kultur og habitus på deres nye arbejdsplads. Det fungerer på tværs af computer og mobiltelefon og klæder medarbejderne på til at begynde på nyt arbejde, ligesom virksomhederne også gennem tests kan se, at den nye har læst og forstået materialet. 20 procent er væk efter 45 dage “Det er helt galimatias, men 20 procent af nye medarbejdere er væk efter 45 dage, og det viser sig, at en fejlansættelse i gennemsnit koster virksomheden 500.000 kroner,” siger Anders Thorup. “Den anden del er, at det fylder voldsomt meget for folk at flytte job. Din mentale kapacitet er helt presset, så med vores platform får de også mulighed for at sænke skuldrene. De kan se, hvad det er for mennesker, der er deres nye kolleger. De kommer til at kende kultur og værdier det nye sted. De ved, hvilken rejse de skal ud på. I stedet for at stå den første dag i receptionen og ikke kende stedet, så ved man, at du bliver modtaget af “Helle”. Du har simpelthen den viden, der gør dig sikker.” “Når du har underskrevet en ansættelseskontrakt og sidder hjemme i din sofa, så kommer der en sms, der siger, at vi glæder os til at se dig og til at du kommer i gang

Fejlansættelser koster mange penge, men Anders Thorup fra Gilleleje håber at hjælpe med sin virksomhed Anders Thorup til venstre og Simon Dragsbæk skal snart have nye kolleger i deres virksomhed introDus, og selvsamme virksomhed arbejder netop med at få nyansættelser til at blive mere succesfulde.

Du, leger og ser dig igennem alt det, som din arbejdsgiver synes er relevant. Derefter bliver du testet i det, de mener er vigtigt. Hvad tid spiser vi frokost? Hvem skal du henvende dig til, hvis du er allergiker? Alle sådan nogle ting, og så kan man se, om de har været inde og forstå det,” siger Anders Thorup. I stedet for en personalehåndbog, sikrer platformen, at den nye medarbejder også har forstået det, der står. “Det svarer til at få en håndbog, som du får at vide, du skal læse. Her kan vi bare også se, om de har svaret på spørgsmålene, og vi kan se, om de har læst det og forstået det. Så det er en gensidig viden om, hvor man er på vej hen, og om man vil det samme. Det med ,at det er digitalt og nemt at rette og følge op på, det gør det ekstremt spændende at arbejde med,” siger Simon Dragsbæk. “Vores platform er hurtigere end Google, og det vil jeg påstå er ret hurtigt,” siger han.

IntroDus nu oppe og køre og skal til at igennem sin anden kapitalrunde. Vi er i gang med at tale med mange store virksomheder, der ikke er kunder hos os endnu, men forhåbentlig bliver det. Vi har fået vores første kunde i Singapore.

Der er en stor interesse omkring vores projekt, for det afføder resultater på bundlinjen. Det skaber værdier, for virksomhederne er afhængige af medarbejdere, og vores platform får dem til at blive længere, og de er også gladere,” siger Anders Thorup.

I nær fremtid skal virksomheden finde fire nye medarbejdere til kontoret i København, og stifterne er også ved at kigge på nye muligheder. “Vi har et sideløbende projekt med at kigge på, om vores platform også kan bruges til at hjælpe sygemeldte medarbejdere tilbage på job.