Artikel i Børsen “En flyvende start”

2017-05-31 | Simon Dragsbæk

En flyvende start Mere end én ud af fem medarbejdere forlader virksomheden inden for de første 45 dage.

En flyvende start Mere end én ud af fem medarbejdere forlader virksomheden inden for de første 45 dage. introDus har skabt en pre- og onboarding platform, der effektivt øger chancen for at fastholde medarbejderen og forankre tryghed og viden med henblik på at øge retention og minimere time to performance. Anders Thorup, CEO og co-founder hos introDus Man skulle tro, at en virksomheds største udfordring var at finde den rigtige kandidat til jobbet, da der hvert år bliver investeret milliarder i rekrutteringsprocesser. Erfaringer viser dog, at evnen til at introducere og fastholde den nye medarbejder er en mindst lige så vigtig opgave. I en Workforce Mobility Survey foretaget af Allied Van Lines, kan man læse, at 22 procent af alle ansatte i europæiske virksomheder forlader deres stilling inden for de første 45 dage. Samtidig vælger 4 procent slet ikke at møde op efter den første dag på jobbet.

Anders Thorup er CEO og co-founder hos introDus, der har udviklet en platform til pre- og onboarding. I hans øjne er det vigtigt at forberede medarbejderen på den rejse, der venter, for at sikre, at både arbejdsgiver og medarbejder kommer stærkt fra start. – Det handler om, at sikkerhed skaber performance. I den periode, hvor medarbejderen er imellem jobs, danner der sig en masse spørgsmål i personens hoved. Derfor er det ekstremt vigtigt, at når medarbejderen kommer ind, så er der noget han eller hun kan genkende – vedkommende har fået en forståelse af virksomhedens kultur og værdier og måske endda set en video af kollegerne, siger Anders Thorup. Viden er nøglen Målet er at afmontere de bekymringer, som enhver ny kandidat har, og samtidig styre forventningerne i en retning, der gør mødet med virksomheden så genkendeligt som muligt.

Til det formål har introDus udviklet en platform, der netop giver virksomheden mulighed for at starte introduktionsforløbet inden den første dag, så medarbejderen føler sig sikker, og arbejdsgiveren får den kompetence, de netop har investeret i. – Hos introDus har vi udviklet en platform, der faciliterer den viden, som deres nye medarbejder har brug for på en sjov og inspirerende måde. Når du har skrevet ansættelseskontrakten under og sat dig i sofaen og netop i det øjeblik, hvor dit incitament for læring er højest, så får du via en SMS adgang til en timeline, der fortæller om virksomhedens historie, dens kultur og andre vigtige oplysninger, som arbejdsgiveren ved, at medarbejderen har brug for, for at blive en succes.

Formålet er at forankre viden og sikkerhed i medarbejderen, siger Anders Thorup. Systemet er cloud-baseret, men udviklet i en speciel kode, så medarbejderne får følelsen af at have en app. Systemet er udviklet, så der ikke skal bruges tid, penge eller ekspertviden på systemtræning eller andet. Kunderne kan komme i gang med det samme! Den indbyggede funktionalitet hjælper med at organisere oplysningerne og kan bl.a. generere et spørgemodul, der tester medarbejderens viden om virksomheden. I den anden ende har HR-afdelingen mulighed for at evaluere på medarbejderens brug af platformen, så de er sikre på, at vedkommende er godt klædt på. Platformen kræver ikke træning, konsulenthjælp eller andet.

Vores kunder er i gang samme sekund, de beslutter sig for at blive en del af introDus-familien. De får altså en køreklar platform. I den førnævnte europæiske undersøgelse kan man læse, at det koster virksomheden i omegnen af 1,5 årsløn, når en kandidat stopper inden for det første år. Det understreger udfordringens økonomiske alvor. Omvendt er det for Anders Thorup også vigtigt at bemærke, at løsningen på udfordringen først og fremmest handler om mennesker, og at man som virksomhed bør tage ansvar for den relation, man selv har inviteret til. – Når vi som arbejdsgiver rykker en medarbejder fra sit trygge fundament, har vi et kæmpe ansvar for at sikre, at vedkommende bliver en succes. Bevares, det koster for virksomheden, men konsekvensen for den nye medarbejder, hvis ægteskabet ikke holder, er langt større, siger Anders Thorup.